Tijdens evenementen is het zeer belangrijk dat er goede communicatie is. Alleen op deze manier kan iedereen zijn werk doen. Helaas is dit uitermate lastig met de gewone telefoon, omdat het netwerk overbelast kan raken of dat er misschien wel helemaal geen netwerk is. Daarom zijn portofoons eveneens belangrijk, maar zeker de headsets zodat je elkaar ook kunt verstaan door de vele achtergrondgeluiden heen. Snel kunnen communiceren zorgt ervoor dat alles vlotjes, maar vooral veilig kan verlopen.

 

Verschillende portofoon accessoires

De meest bekende portofoon accessoires is misschien wel het oortje die je vast wel eens in een film gezien hebt. Deze oortelefoons heb je in enkeloors en dubbeloors. Deze vallen minder op dan de portofoon headsets en de bijbehorende microfoon is makkelijk te verstoppen in de mouw of in je kraag.

Er zijn ook headsets die je op je hoofd of om je hals heen draagt. Deze portofoon headsets zijn uitgerust met een microfoon. Sommige hebben zelfs een functie die achtergrondgeluiden blokkeert dit is uiteraard ideaal bij de luidruchtige evenementen zoals bijvoorbeeld voetbalmatchen en muziekfestivals. Deze portofoon headsets zijn er met verschillende functies zo heb je er een waarbij je op een knop moet drukken voordat je spreekt, de zogenoemde Portofoon headsets met PTT, press to talk, functie. De PTT-knop is te vinden aan het snoer van je headset of op je portofoon zelf.
Wil je ten alle tijden je handen vrijhouden dan is er ook een portofoon headset met een VOX functie. Ook de portofoon headsets zijn verkrijgbaar in enkeloors en dubbeloors.

 

Voordelen van portofoon headsets tijdens evenementen

Deze headsets zijn niet alleen voor de communicatie uitermate belangrijk tijdens een event, maar ook voor de veiligheid omtrent Corona. Wees er wel van op de hoogte dat de oortjes en mondstukjes af en toe verwisseld of schoongemaakt moeten worden om de Corona veiligheid te bewaren. Mocht het budget het toelaten is een headset voor iedere werknemer ook veiliger, want op deze manier komen andere werknemers niet in contact met de bacteriën van andere collega.
Een voordeel is dat collega´s kunnen met deze portofoon headsets communiceren op een veilige afstand, terwijl het gesprek alleen gehoord wordt door de mensen voor wie de woorden bedoeld zijn. Zo kan de organisatie ten alle tijden contact houden met de collega´s die buiten de corona tickets aan het controleren zijn. Mocht er iets gebeuren is communicatie snel en zonder al te veel moeite geregeld. Op zoek naar portofoonheadsets? Kijk dan snel op Portofoonheadsets.nl!

Gratis stockfoto met blauwe lange mouwen, blij, call center agent